Agenda-nascholingen.

Overzicht Themadagen Homeopatische verloskunde 2023-2024

Docent: Els Leechburch Auwers

Locatie: Rotterdam of Amersfoort Tijd: 11.30-18.00 uur.

Voor klassiek homeopaten (en evt. homeopathisch verloskundigen)
Een vierdaagse cyclus homeopathische verloskunde
over veelvoorkomende klachten in alle fasen van
zwangerschap en kraambed. (Inhoud per dag: scroll naar beneden)
De cyclus wordt na deelname aan alle lesdagen afgesloten met een certificaat "Specialisatie homeopathische verloskunde"

Cyclus: 4 dagen homeopathische verloskunde:
Dag 1: 12 april 2023: Zwangerschapbegeleiding in het eerste trimester      
Dag 2: 24 mei 2023: Zwangerschapbegeleiding in het tweede trimester  
Dag 3: 7 juni 2023: Voorbereiding op de bevalling en het kraambed

Dag 4: 6 september 2023: Homeopathie in de kraamtijd


Inschrijving 2024, data volgen, uiterlijk 10 dagen voor aanvangsdatum via posthbohv@hotmail.com.
Tarief: €105,- per dag inclusief koffie en thee. Inschrijven voor de totale
cyclus is met korting: €395,-. Het aantal deelnemers per dag is minimaal 8 en maximaal 15
Voor meer informatie: 06 16388375

Voor homeopathisch verloskundigen (en klassiek homeopaten)
THEMADAGEN in Amersfoort of Rotterdam.

Op de themadagen wordt kennis die tijdens de postHBO-homeopathische verloskunde is opgedaan opgefrist en wordt er uitgebreid ingegaan op de materia medica en aanwijzingen gegeven om goed te differentiëren en snel en effectief te juiste middelen toe te passen. Daarnaast worden onderliggende verstoringen (zoals erfelijke aanleg en iatrogene belasting) geanalyseerd en in het behandeltraject meegenomen, hetgeen de kans op een succesvolle behandeling aanzienlijk vergroot. 

Vragen en eigen casuïstiek betreffende de onderwerpen (uiterlijk een week voorafgaand mailen) zijn altijd welkom!

Aanmelden via posthbohv@hotmail.com of https://vvenh.nl/agenda-vvenh/

TIJD 10:00-16:00 uur
PLAATS Rotterdam of Amersfoort.
LOCATIE wordt nader bekend gemaakt
KOSTEN zie www.vvenh.nl
NB Aanmelding uiterlijk tot 10 dagen voor aanvang van de betreffende themadagen.

Data themadagen

17 maart 2023: Homeopathie bij infertiliteit.
2 juni 2023: Homeopathie bij serotiniteit en NVO
10 november 2023: Diabetes gravidarum, zwangerschapsmisselijkheid en hyperemesis.


Uitgebreide beschrijving per themadag van de cyclus voor klassiek homeopaten

Homeopathische zwangerschapbegeleiding in de eerste drie maanden

Zwangere vrouwen voelen vaak een weerstand tegen het slikken van reguliere medicatie; homeopathische begeleiding is een goed en natuurlijk alternatief, waar in toenemende mate vraag naar is bij aanstaande ouders.      
Tijdens deze dag wordt aan de hand van presentatie, casuïstiek en opdrachten informatie gegeven over de medische aspecten, materia medica, potentie en posologie van homeopathische begeleiding van o.a. zwangerschapsmisselijkheid, dreigende miskraam, het voorkomen van curretage bij missed abortion en de behandeling van vaak hardnekkige klachten zoals constipatie en/of aambeien. Er wordt vooral getraind vanuit de acuut miasmatische invalshoek met het hoe en wanneer inzetten van de acute middelen. Daarnaast wordt, waar nodig,  het gebruik en de indicaties van reactie- en energiebevorderende middelen uitgelegd evenals nosoden die nodig kunnen zijn bij een miasmatische blokkade.


Themadag zwangerschapbegeleiding in het 2e trimester

Aan de hand van presentatie, casuïstiek en opdrachten wordt informatie verstrekt t.a.v. de medische achtergrond en homeopathische begeleiding in de laatste helft van de zwangerschap zoals: hoofdpijn, moeheid en anaemie, slaapproblemen, maar ook de  veelal later in de zwangerschap voorkomende bekkenklachten en serotiniteit (“over tijd zijn”) worden behandeld.  Veel materia medica, met passende potentie en posologie voor de zwangere. Er wordt vooral getraind vanuit de acuut miasmatische invalshoek met het hoe en wanneer inzetten van de acute middelen. Daarnaast wordt, waar nodig, het gebruik en de indicaties van reactie- en energiebevorderende middelen uitgelegd evenals nosoden die nodig kunnen zijn bij een miasmatische blokkade.

Vragen en eigen casuïstiek betreffende dit onderwerp (uiterlijk een week voorafgaand mailen) zijn altijd welkom!

Homeopathie bij voorbereiding op, en direct na de bevalling

Aan de hand van presentatie, casuïstiek en opdrachten wordt informatie verstrekt t.a.v. de medische achtergrond en homeopathische begeleiding bij voorbereiding op de bevalling. Aan de orde komen: homeopathie bij liggingsafwijkingen, harde buiken en de  homeopathische voorbereiding op de bevalling en en hoe een homeopathisch bevallingsprotocol kan worden toegepast. Ook wordt op deze dag uitgelegd hoe je de ouders aan kunt leren, (veelal via een consult of korte cursus), om homeopathische zelfhulp toe te passen tijdens de bevalling, zodat de ouders (veelal de vader/begeleider) waar nodig, op zorgvuldige wijze enkele homeopathische middelen kunnen inzetten tijdens de baring.
Tenslotte worden enkele veelvoorkomende klachten die zich kunnen voordoen in het kraambed behandeld; zoals naweeën en mastitis. Daar waar nodig worden aspecten vanuit de ziekteclassificatie toegelicht om de homeopathische behandeling een goede basis te geven.
Vragen en eigen casuïstiek betreffende dit onderwerp (uiterlijk een week voorafgaand mailen) zijn altijd welkom! 


Homeopathie in de kraamtijd

Het is belangrijk om in de eerste levensfase van het kind een goede start te kunnen maken. Voor veel jonge ouders is het belangrijk om hun kindje zo natuurlijk mogelijk en zonder bijwerkingen te laten behandelen, dat is waar homeopathie uitkomst beidt! Omdat we vanuit de ziekteclassificatie ook de onderliggende verstoringen behandelen, geeft dit het kind een extra impuls om een stabiele gezondheid te verkrijgen. Op deze studiedag behandel ik vooral problemen die zich kunnen voordoen bij  pasgeborene in de eerste levensweken en de baby in de eerste 3 maanden. Hierbij kun je denken aan klachten bij zoals geelzucht, oogontsteking, spruw, darmkrampjes en veel huilen. Er wordt getraind vanuit de acuut miasmatische invalshoek met het hoe en wanneer inzetten van de acute middelen. Daarnaast wordt, waar nodig, het gebruik en de indicaties van enkele reactiebevorderende middelen bij baby’s uitgelegd evenals het opsporen en behandelen van een miasmatische blokkade.

Vragen en eigen casuïstiek (uiterlijk een week voorafgaand) met betrekking tot het onderwerp zijn altijd welkom!